Amazfit Bip 5 Unity představení – Ocelový elegán do města

Tagy: Představení | Amazfit | Chytré

Matěj Urbaczka | 1.5.2024 | 2 MIN | 2x komentář

Amazfit Bip 5 Unity je pokračování už tak úspěšné řady Bip. U tohoto modelu se Amazfit zaměřil na eleganci, funkce a taky nižší cenovku. Tyto atributy se jim podařily skvěle vyvážit a vznikly tak všestranné hodinky za přijatelnou cenovku.

Řada hodinek Bip je geniální ve své dostupné ceně a množství funkcí, které za ni nabízí. A čím zaujme model Bip 5 Unity?

  • rámeček z nerezové oceli
  • 1,91" velký TFT displej
  • telefonování v dosahu telefonu
  • monitoring lifestylových funkcí
  • dlouhá výdrž baterie

Na designu se nešetřilo

Poprvé v této řadě vidíme rámeček okolo displeje z nerezové oceli 316L. Schválně říkám rámeček, protože zahrnuje i tlačítko a tento rámeček tvoří skoro celé pouzdro. Pod ocelovým plátem se pak ukrývá tvrzený plast, ze kterého je pouzdro doopravdy vytvořeno. Touto kombinací se dostali na 25 gramů bez řemínku.

Ten je pak silikonový a vypadá na "Apple Watch" zapínání. Co se velikosti týče, ta prozatím nebyla specifikována a jediné, co víme, je výška pouzdra. Ta činí 10 mm bez snímače tepové frekvence.

Velký TFT displej

Ačkoliv je displej technologie TFT, na velikosti se nešetřilo. Displej má velikost 1,91" s rozlišením 320 x 380 pixelů a jemností 260 PPI. Displej pak pokrývá 2,5 Gorilla Glass sklo s úpravou AF. Zkratku raději nebudu zkoušet rozlousknout, ale předpokládám, že tam bude oleofóbní vrstva proti patlancům na displeji.

Amazfit Bip U recenze – Nová definice poměru cena/výkon
26.5.2021 - Dominik Hok
Amazfit Bip U recenze – Nová definice poměru cena/výkon

Do dokonalosti chybí jen GPS

Amazfit Bip 5 Unity je slušně nabitý funkcemi. Najdeme zde lepší měření sportovních aktivit a nový algoritmus PeakBeats, který si kdyžtak více představíme v recenzi. U sportovních funkcí mi trošku chybí GPSka, která je v předchozím modelu, ale zde se mířilo na nižší cenu, a tak něco ubýt muselo. Standardem už je pak 100+ sportovních aktivit.

Co ale neubylo, je měření tepu, stresu, spánku a všech fitness metrik, telefonování v dosahu Bluetooth a třeba "krámek" se 70 aplikacemi a hrami pro tyto hodinky. A to všechno pak podtrhuje celkem slušná výdrž baterie, která se dokáže vyšplhat na 11 dní při běžném použití a na 5 dní při náročném použití.

Chytré hodinky – Výdrž baterie a faktory, které ji ovlivňují
11.7.2023 - Matěj Urbaczka
Chytré hodinky – Výdrž baterie a faktory, které ji ovlivňují

Pocity z tohoto počinu?

Tyto hodinky určitě nebudou pro profesionálního sportovce anebo náročného uživatele. Ale jako vstupní brána do světa smartwatche to bude pecka. Stejně tak pro dítě, které chce chytré hodinky a rodiče za ně nechtějí dát celou výplatu.

Velice mě zajímá, jak se podepíše na vzhledu použití oceli 316L a jak se hodinky budou nosit. Takže se těším na další příjemný model z dílny této čínské značky.

A jak se hodinky líbí vám?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Jitkapřed 4 dny, reagovat
Dobrý den Buriánková, chtěla bych se zeptat jestli s hodinkama můžu plavat,potápět se,koupat a jestli je tam kalkulačka.Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 3 dny
Zdravím, Jitko, kalkulačka zde je, k plavání jsou vhodné, avšak na potápění stavěné nejsou. Jestli myslíte nějaké "šnorchlování" to by hodinky měly určitě zvládnout.

Hodinky zmíněné v článku

Novinka Květen
1 890 Kč nedostupné
Novinka Květen
1 890 Kč nedostupné