» Blog » Coros

Coros Vertix 2S představení – Nový model anebo jen update toho starého?

Tagy: Představení | Coros | Chytré

Matěj Urbaczka | 25.4.2024 | 2 MIN

Coros Vertix 2 je posledním vydaným čistě outdoorovým modelem od této americké značky. Ačkoliv první verze Vertix 2 byla vydána už v roce 2021, od té doby se těšíme na jeho nástupce. A teď je tady Coros Vertix 2S. Je to update ze slušnosti anebo reálná novinka?

Všichni, kteří se těšili na Coros Vertix 3, si pravděpodobně budou muset ještě chvíli počkat. Prozatím zde máme nějaké lehké pokračování dvojek s označením "S". To označení může být trošku matoucí, protože většinu času značí menší variantu modelu. A co se událo nového?

  • 3 nové designy pouzdra – Země, Měsíc, Vesmír
  • vylepšený transflektivní displej
  • nový a přesnější senzor tepu
  • zpřesnění GPS pro outdoorové aktivity a lezení po skalách
  • 118 hodin v režimu GPS a 36 dní v režimu chytrých hodinek
Zdá se vám to málo? Pojďme na to mrknout pořádně.

Vertix 2S – Co znamená to "S"?

Pokud se ptáte na význam písmenka "S", budete zklamaní. To písmenko neznamená nic. Jejich interní testeři se na to ptali a sám Coros neví, proč to tak nazval. Já to nazval jako "special", protože máme tři nové unikátní designy s ojedinělými názvy – Země, Měsíc a Vesmír.

Co se jim musí nechat, s barvami si vyhráli pěkně. Jinak to zůstává starý dobrý Vertix 2 a velikost či hmotnost se nezměnila.

Chválím použití menší a ekologičtější krabičky. Ta je recyklovatelná a v ní najdete hodinky, nabíječku a také dva řemínky. Jeden nylonový a jeden silikonový.

Černá je opravdu černá – Coros vylepšil displej

Další příjemnou novinkou je vylepšení panelu transflektivního displeje, který by měl být mnohem kontrastnější a všichni se shodují, že černá je opravdu černá a ne tmavě modrá. Technologie jinak zůstala stejná a američtí kluci nešli do AMOLED displeje, za což jsem rád. Takže je tady starý dobrý transflektivní displej o velikosti 1,4" a rozlišením 280 x 280 pixelů se safírovým sklem.

Zpřesnění senzorů tepové frekvence a GPS

Vertix 2S se může pyšnit novým snímačem tepové frekvence, který jsme poprvé viděli na Coros Pace 3. Ten by, společně s GPS, měl být jejich zatím nejpřesnější. V tom případě se těším na testování hodinek, ale podle zahraničních recenzentů, kteří již měli možnost hodinky otestovat, přesnost vypadá slibně.

Snížila se výdrž baterie, přibyly nějaké sportovní aktivity. Co dál?

Z funkčního hlediska se moc změn neudálo. Baterie se zvýšila a v režimu smartwatche by to hodinky měly dotáhnout na 36 dní v režimu smartwatche a na 118 hodin s GPS. Je to tak trošku "downgrade" oproti minulým hodinkám a je také zvláštní, že Coros vydal novou technickou specifikaci i k Vertix 2, kde upravuje hodnoty a ponižuje je asi o 10 hodin v rámci aktivit s GPS...

Coros Vertix 2 recenze – Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem?
18.11.2021 - Dominik Hok
Coros Vertix 2 recenze – Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem?

Ze sportovních funkcí přibylo lepší měření lezení po skalách a aktivita bouldering s možností lepšího zadání lezecké cesty. U Running Fitness se nově dozvíte jaký jste typ běžce a budou zde obsaženy všechny nové updaty, které nás obohatily před pár dny.

Zrcadlení chytrých hodinek a telefonu? Coros představil novou aktualizaci (duben 2024)
24.4.2024 - Dominik Hok
Zrcadlení chytrých hodinek a telefonu? Coros představil novou aktualizaci (duben 2024)

Smutní, že nevyšly Vertix 3? Já taky

Tak trošku jsem čekal, že po 3 letech nám Coros ukáže promakanější update jejich high-endové outdoorové řady. Asi nejsem jediný, kdo je trošku zklamaný, že prozatím je to jen reinkarnace starého modelu, a že to není zbrusu nový kousek.

Nicméně, displej, senzory a další menší vychytávky vypadají dobře a už se těším, až hodinky dostanu reálně na ruku.

Máte nějaký návrh, co by mohlo písmenko S znamenat?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře