« Zpět na váš výběr (12 produktů) | » Blog » MeisterSinger

MeisterSinger Neo představení – Znovu a lépe

Tagy: Představení | MeisterSinger | Klasické | Retro | Tradiční

Eliška Měrková | 30.4.2024 | 4 MIN

MeisterSinger a jeho filozofie poklidného vnímání času je sympatická mnohým. Jejich hodinky, a zvláště kolekce Neo Vintage, však hraje na strunku především těm, jejichž duch se rád pořádně vykoupe v nostalgii. Staré knihy, zažloutlé fotografie v krabici pod postelí, temperamentní klapot psacího stroje... Cítíte a slyšíte to taky? To na vás volá novinka MeisterSinger Neo Vintage. U té si ale výrobce připravil vítaný, moderní twist.

MeisterSinger nikam nespěchá. Ovšem dobu nemůže ignorovat. Tři nové stálé modely a jedna limitka jsou důkazem toho, že i jednoručkový MeisterSinger umí naslouchat současnému nositeli a tomu, co si žádá hodinkový trend. Ale k tomu až za chvíli.

Jak číst čas na hodinkách s jednou ručkou? Je to vcelku podobné jako u běžných hodinek, tzn. máme klasické 12h rozložení hodin. Každý jednotlivý index pak značí 5 minut od zobrazené hodiny. Můžeme tedy určit, že je 08:05, nebo 08:10 až do 08:55 (ale nikoli 8:53, nic jiného než pětiminutovky jednoručky prostě nezvládnou. Čtvrt, půl a třičtvrtěhodinový index je navíc zvýrazněn pro lehčí čtení.

VŠE NA TÉMA: Hodinky s jednou ručkou
7.1.2022 - Agáta Vřeská
VŠE NA TÉMA: Hodinky s jednou ručkou

Co je nového?

Do stálé kolekce můžeme přivítat troje 36mm hodinky v tlumených, ale zároveň svěžích barvách. MeisterSinger si tu pohrává s elegantním kontrastem modré, bílé a zlaté, připomínajícím zlatou hodinku ve vzpomínce na dávnou dovolenou u moře.

První model má zrnitý hovězinový řemínek v barvě oceánské modři a jednoduchý, bílý číselník se zlatými indexy a modrými akcenty.

Barva číselníku druhého z modelů je sytě modrá se sunburst broušením. K tomu je doladěn řemínek v krémově bílé.

Třetí verze dostala řemínek v borovicové zelené a zastřený sépiový číselník, který působí nejvíc vintage dojmem.

47 250 Kč (doručíme do 28.5.)

A posledním přírůstkem, a taky tím nejzajímavějším, je limitovaná edice Neo T1. Ta je limitovaná na pouhých 100 kusů, a je dodávána – jak jinak – než s modelem ikonického "hippiesáckého" busu Volkswagen T1.

S veteránem hodinky ladí samozřejmě atmosférou 60. let, ale i barevně. A nutno podotknout, že lesklá červená s kovově šedou působí perfektně jak na legendárním autobusu, tak na retro jednoručkách.

VW Transporter T1 je dodávkový automobil společnosti Volkswagen, jehož sériová výroba započala roku 1950 (od roku 2021 se vyrábí v 7. generaci). Ikonické auto se stalo symbolem šedesátých let a celé kultury hippies.

Lepší než dřív

Kolekce Neo Vintage už modely v menším, 36mm průměru měla. Taky jsou to hodinky z kolekce, která vychází z designů hodinek 60. a 70. let, kde byla tato velikost u pánských hodinek naprostým standardem. A ve 20. letech 21. století to zatím vypadá, že touha mít velké hodinky už spousty pánů postupně omrzela, a tato velikost se na zápěstí vrací nejen u hodinek, které mají přízvisko vintage či retro.

Doba zmenšování. Které hodinky jsou v menším ještě lepší?
4.1.2024 - Lukáš Lenart
Doba zmenšování. Které hodinky jsou v menším ještě lepší?

Na co ale moderní milovník hodinek nedá dopustit, je jistota, že je jejich vyvolené (časomíry) nezradí a že vydrží víc, než čemu je běžně vystavuje... Jen tak. Pro zichr. Kdyby náhodou.

Totiž, kdo by se reálně šel například sprchovat s retro elegantními hodinkami na kůži a chtěl po nich, ať vydrží denní nošení bez škrábanců? Zákazníci však chtějí vždycky alespoň o ten chloupek víc, než je potřeba (a někdy i o více chloupků – a tak nosí 300M potápky jen do kanceláře).

Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 recenze – Vysněná čtyřicítka je tady
26.4.2024 - Eliška Měrková
Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 recenze – Vysněná čtyřicítka je tady

MeisterSinger tak udělal vstřícný krok a voděodolnost hodinek zvýšil z 30M (tedy vlhkotěsnosti) na celou padesátku, která už zvládne i sprchu, velmi silný déšť a podobné situace, a považuje se za dobrou "každodenní" hodnotu.

Nejdůležitější posun se však udál u sklíčka. Meister totiž musel udělat ústupek v autentičnosti a z typicky retro vypouklého akrylátu přeladil na moderní, odolný safír. A pohled na dokonale minimalistický číselník bude navždy bez škrábance. Díky, pane Brasslere!

Ryze hodinářskou značku MeisterSinger založil v roce 2001 Manfred Bressler v německém městě Münster. Bressler měl vizi – nechtěl dělat hodinky, jaké produkují všichni ostatní. Chtěl být jedinečný. A protože měl vášeň pro minimalismus a hodinařinu 18. století, přišel s jednoručkama, u kterých už na první pohled můžete říct – to jsou MeisterSinger.

Příběh značky MeisterSinger – Dokonalost nepřijde během několika sekund
14.1.2022 - Agáta Vřeská
Příběh značky MeisterSinger – Dokonalost nepřijde během několika sekund

Poslední, čeho si designéři v MeisterSinger museli všimnout, je relativní nepopularita datumových okének (zvláště mezi hodinkovými fajnšmekry). A tak vzali gumu a z nákresů hodinek Neo datumovku umazali. A musím říct, že už tak minimalistické hodinky s touto čistkou neskutečně ožily (a hodinky dostaly ještě pohodovější ráz – tsa, kdo by potřeboval vědět, kterého je?).

Čistému vzhledu pak nenapomáhá (samozřejmě) jen ta jedna ručka a menší průměr pouzdra, ale taky výška pouhých 10mm, a to i s vypouklým sklíčkem.

Dýnko je uzavřené, bez průhledu, ale víme, že se pod ním ukrývá prověřená klasika ve formě švýcarského automatu Sellita SW200. To znamená standardní rezervu kolem 40 hodin, 4Hz frekvenci, hacking a oboustranný nátah (to znamená, že dotažení pera je efektivnější a dochází k němu při pohybu oběma směry).

Jak fungují mechanické hodinky – Vše, co byste o mechanikách měli vědět
16.6.2023 - Agáta Vřeská
Jak fungují mechanické hodinky – Vše, co byste o mechanikách měli vědět

Mohla bych mluvit o nějaké odchylce (která je u tohoto typu Sellity okolo -12/+30s za den), ale vzhledem k poklidné filozofii značky a způsobu zobrazování času v pětiminutových intervalech, by to bylo docela zbytečné.

MeisterSinger Neo jsou pocitem zhmotněným na zápěstí. Nejde tu o vteřiny. Ani o přesné minuty. Vždyť – jak moc přesný čas potřebujeme znát v běžném životě? Zvolněte, dýchejte a vnímejte, co je skutečně důležité.

MeisterSinger Bell Hora recenze – „Sonnerie au Passage“
16.11.2023 - Jakub Pitucha
MeisterSinger Bell Hora recenze – „Sonnerie au Passage“

MeisterSinger Perigraph recenze – Když jednoduchost překoná složitost
2.10.2023 - Aleš Pavelek
MeisterSinger Perigraph recenze – Když jednoduchost překoná složitost

Junghans Max Bill Chronoscope recenze – Jako z doby, kdy se hodinky navrhovaly s tužkou v
14.12.2022 - Vojtěch Höhe
Junghans Max Bill Chronoscope recenze – Jako z doby, kdy se hodinky navrhovaly s tužkou v

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

Limitovaná edice 100 ks
52 560 Kč očekávaná novinka
47 250 Kč (doručíme do 28.5.)